Geen Strontweek maar wel een Strontrace!

PERSBERICHT
23 september 2021

Weer geen Strontweek in Workum

In 2020 was er geen Strontweek vanwege Corona. Het Zeilvaartcollege keek dan ook als vanouds uit naar een fantastische Strontweek in 2021. Helaas constateert het Zeilvaartcollege ook in 2021 door de Coronamaatregelen nog te veel haken en ogen. En besloot daarom, wederom met pijn in het hart, ook dit jaar geen Strontweek te organiseren. Samen vormen de evenementen, Beurtveer, Strontrace, Visserij, Markt, Liereliet en Klompzeilen, de unieke Strontweek die jaarlijks in de herfstvakantie met passie georganiseerd wordt in Workum.

Het bleef afgelopen weken spannend in de vergaderingen van het Zeilvaartcollege; wat zijn de laatste Coronaregels voor evenementen? Hoe kunnen en mogen we deze interpreteren? Welke ruimte is er? Wat is haalbaar en wat niet? Voorzitter Klaas de Bok; “In goed overleg met de gemeente Súdwest-Fryslân werden de mogelijkheden verkend; wat is een ‘doorstroomlocatie’ en wat niet? Moeten we wel of niet werken met testen voor toegang? We hebben daarom besloten verstandig te zijn.” Dit jaar dus spijtig genoeg weer geen luid “en nou oprotten!” schallend door de Workummer haven.

En alhoewel er geen activiteiten op de wal worden georganiseerd, wordt er wel gevaren.
De deelnemers aan het Beurtveer, de Visserij en Strontrace gaan- als vanouds - toch strijden om de fel begeerde breilepels.

Het Zeilvaartcollege richt wederom zijn blik naar de toekomst en blijft plannen smeden voor het vijftigjarig bestaan van de Strontrace, het Beurtveer en de Visserijdagen in 2023!