LIERELIET 40 jarig jubileum!

Muziek stuwde vroeger de schepen bij grote overtochten voort. De bemanning kwam vaak uit allerlei windstreken, net als de muzikanten van dit festival.
Een divers repertoire aan melodieën en teksten in de taal van het land van herkomst. De sfeer van schepen en ruige zeelui. Van vrijdagavond tot en met zondagavond.
Het publiek is "werkvolk" en zingt de refreinen mee. Kinderen komen aan bod tijdens het klompzeilen, waarbij de vracht een zelfgeschreven lied is. En ook maandag zijn er nog muzikanten te vinden rondom de haven en langs it Soal, de vaart waardoor de schepen hun weg naar open water vinden.

Klik hier voor kaarten en info en voor het programma.

De “Stichting Liereliet Workum” organiseert een festival van maritieme muziek “het Internationaal Festival van Maritieme Muziek in Workum”. Tijdens het festival staan shanties en liederen over de zee en de zeevaart centraal. Shanties zijn werkliederen die vroeger in de tijd van de grote zeilvaart aan boord gezongen werden om bepaalde werkzaamheden te verlichten en/of in een bepaald tempo te verrichten. Het festival is in tijd gekoppeld aan de start van de Strontrace, het Beurtveer en de visserijdagen in Workum en wordt gehouden in het eerste weekeinde van de noordelijke herfstvakantie.

 

Liereliet programma

Liereliet artiesten