Ook dit jaar helaas geen Liereliet.

In plaats daarvan organiseren we opnieuw een 'Liereliet on-Line' evenement,
en wel op zondagavond 17 oktober 2021, van 20:30 uur tot ± 21:45 uur.

Maak het mee!!!
Klik op de flyer.

Of klik op de link: https://www.youtube.com/watch?v=C6E7jCwTcaE


 

LIERELIET 40 jarig jubileum!

Een 40 jarig jubileum, Muziek stuwde vroeger e schepen bij grote overtochten voort. De bemanning
kwam vaak uit alle windstreken, net als de muzikanten van dit festival. De sfeer van schepen en ruige
zeelui met schitterende muziek in de eigen taal , Met het publiek als werkvolk die de refreinen meezingt.
We hebben dit jaar een keur aan internationale artiesten met naam en faam. Zij treden op in verschillende
samenstellingen op unieke locaties in Workum.

Klik hier voor kaarten en info en voor het programma.

De “Stichting Liereliet Workum” organiseert een festival van maritieme muziek “het Internationaal Festival van Maritieme Muziek in Workum”. Tijdens het festival staan shanties en liederen over de zee en de zeevaart centraal. Shanties zijn werkliederen die vroeger in de tijd van de grote zeilvaart aan boord gezongen werden om bepaalde werkzaamheden te verlichten en/of in een bepaald tempo te verrichten. Het festival is in tijd gekoppeld aan de start van de Strontrace, het Beurtveer en de visserijdagen in Workum en wordt gehouden in het eerste weekeinde van de noordelijke herfstvakantie.

Wat is er allemaal te zien en horen... (zie ook het programma)

We beginnen op vrijdag avond met een muzikale lezing van Vincenzo Castellana . Afkomstig van Sicilië brengt hij ,met instrumenten de natuur, een bijzonder verhaal over de geschiedenis
van de maritieme muziek van dit eiland. Temperament en authentiek geluid staan garant voor een bijzondere avond.
Op zaterdag middag is er het klompzeilen voor de jeugd. Met je eigen gemaakte zeilklomp proberen heen en weer te varen over de Dolte.
Start en afsluiting is vanuit de doopsgezinde kerk de Vermaning aan it Noord in Workum.
In deze schuilkerk vindt in de avond het groet shanty concert plaats . M.m.v. Acqu-Aria van Italie, the Johnos Girls uit de USA en hand over Hand ,de muziekale samensmelting van Nanne en Ankie en Jim
Megeean uit Engeland. Omdat we dit jaar voor de 40 ste keer dit festival houden hebben we deze kwalitatief uitzonderlijke artiesten weten te strikken. Een bezoek meer dan waard.
Aansluitend is er daarna in de Klameare de gezellige singaround. Hier is naast de inbreng van artiesten het ook mogelijk dat publiek zijn inbreng ten gehore brengt zolang het een maritiem repertoire is.
Intiem ,gezellig tot in de late uurtjes...
Op de zondag morgen is er een koffie concert op de boerderij “hoek van de stal” aan Sud 154. wakker worden met koffie en internationale maritieme muziek in de oude schuur is een heerlijke start van
het zondag programma. Hier werken ook weer mee onze vrienden uit Sicilie en de USA.
‘s middags is er op de haven een optreden van ontstuimig schuim en Voortvarende vrouwen. Met een uitgebreid programma welke schitterend aansluit op de sfeer van deze dag .
De vissers en vracht en beurtveer schepen komen deze dag binnen varen om de volgende dag mee te starten in dit evenement. Samen met een maritieme markt maakt dit het tot een uitzonderlijk evenement.
Rond de klok van 3 uur kunt u dan kennis maken met onbekend talent. We houden een open podium voor ieder die maritieme liederen wil zingen , in welke samen stelling dan ook. Solo, duo of in koor , meld u aan en kom langs.
Vanaf 1700 uur sluiten we dit maritieme evenement dan af met eerst een optreden van onze gasten in de boerderij öpdehoekvandestal” waarin zij hun niet maritiem repertoire laten horen ,
aansluitend kunt u aanschuiven voor een heerlijke warme Klasse hap.
En als grote afsluiter hebben we de jongeren groep Plunder gevraagd om met de internationale gasten een vrolijk uniek maritiem concert te houden. Geheel in het kader van het streven, om ook jonge artiesten tijdens dit immaterieel cultureel erfgoed evenement te betrekken , zijn we bijzonder content met de deelname van Plunder.
Het programma wat zij brengen heeft als titel meegekregen zwevend over zeven zee-en.
Op maandag zingen we dan de schepen de haven uit

Liereliet programma

Liereliet artiesten